Az öntözésről

Magyarország éghajlati viszonyai mellett csak ritkán fordul elő az, hogy a megfelelő időpontban elegendő mennyiségű csapadék hull. Ezért hazánkban a kellő mennyiségű és jó minőségű terméket előállítani akaró gazdaságokban feltétlenül szükséges a hiányzó csapadék mesterséges pótlása, - vagyis az öntözés.

Az öntözés egyik lehetséges csoportosítása lehet, hogy megkülönböztetünk nagy vízmennyiséget igénylő öntözéseket (árasztó öntözés, csörgedeztető öntözés, csévélődobos öntözés) valamint kisebb vízmennyiséget igénylő – víztakarékos – öntözéseket (csepegtető öntözés, mikroszórófejes öntözés).

A csévélődobos öntözés esetében rendszerint 6-10 bár nyomású, nagy energia igényű szivattyúk szükségesek. Ezzel szemben a víztakarékos öntözések 1-4 bár között üzemeltethetők ezért elegendő kisebb energiaigényű szivattyúk alkalmazása, tehát ezen öntözések nemcsak víztakarékosak, hanem energiatakarékosak is.

A különböző öntözési célok (vízpótló, tápláló, kelesztő, fagyvédelmi, frissítő, párásító, színesítő) megvalósítása különböző öntözési módokkal (csepegtető, szórófejes, csévélődobos, lineár) történhet. Minden öntözési célra és minden öntözési módra kínálunk megoldást és a gondolatától kezdve a kulcsátadásig segítjük a beruházást.

Az egyes öntözési módokhoz tervezett és beépítésre javasolt termékeket közvetlenül a gyártótól szerezzük be, így a megfelelő, korszerű színvonal mellett a versenyképes ár is biztosított.

Az Ön kosara üres

Hírlevél